PHDV Rhenen – Politiehonden


Informatie

Onze vereniging heeft tot doel honden af te richten voor het certificaat Politiehond 1, Politiehond 2 of Object bewakingshond.

Bij voorkeur starten onze dresseurs met een jonge hond die geselecteerd is uit bloedlijnen die zich bewezen hebben als werkhond. Doorgaans zijn dit Duitse of Mechelse herders. Een aantal rassen zoals Bouvier , Doberman, tervuurse herders en kruisingen hiervan zijn reglementair ook toegestaan.

De opleiding tot politiehond vraagt veel aanleg en inzicht van de geleider en de hond. Zeker niet iedere combinatie leidt tot succes maar een bewuste keuze van de juiste afstamming en een goede begeleiding van de jonge hond maakt de kans van slagen vele malen groter.

Gemiddeld duurt de opleiding 3 jaar. Daarna kiest de eigenaar/geleider of hij de hond verkoopt aan politie of bewaking of gewoon doorgaat met trainen van deze hond voor meerdere certificaten of wedstrijden.

Voor onze leden is het africhten een hobby. Plezier in het werken met de honden en elkaar helpen heeft  bij PHDC Rhenen e.o. een hoge prioriteit. Wij willen op een sportieve wijze aan een zo goed mogelijk resultaat werken.

De honden binnen onze vereniging moeten over moeten over veel talent beschikken om politiehond te kunnen worden maar mogen niet agressief of onbetrouwbaar zijn!